Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Västanviks AIF A-Lag Herrar

Följ

A-Lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Västanviks AIF
Fotboll
A-Lag Herrar

Match

VAIF

0 - 2
Björnevi konstgräs
8 april 2016
19:30

Sunne

Referat

Sunne 0-2

Årets första tävlingsmatch och då var det derby mot Sunne som gällde i DM .
Man kan fundera lite när man ser lottningen i DM varför lag i högre divisioner möts direkt men nån seedning finns tydligen inte och det kanske höjer charmen när lag från lägre nivåer kan gå långt.

Vi hoppades i denna match få se ett rakare spel med mindre kortpassningsspel på mitten än vi visat upp tidigare vilket i sin tur skulle innebära färre bolltapp i farligt område.
Detta fick vi också se då det från start var bra tempo från bägge håll där Sunne distinkt sökte kantspelare med långa bollar och Vaif lyfte längre än i tidigare matcher.
Spelmässigt var Sunne lite bättre än Vaif i första halvlek då de var distinktare i närkamper och hade en tydligare spelide där spelarna hela tiden visste vad som skulle hända i nästa moment.
Vaif visade studtals upp fina intentioner men att laget inte är lika samspelta som ex Sunne syntes tydligt då vi ofta inte var på rätt ställe på andra bollar etc.
Då lagen var stabila defensivt var det dåligt med målchanser men vi minns Milos idioträddning på ett inspel från kanten som friställde en spelare som sköt direkt och alla trodde 0 -1 var ett faktum. Dett brydde sig inte Milos om utan han gjorde en fantomparad med benen när han var på var åt fel håll.
Nu kom ändå 0-1 inte helt orättvist efter 22min dock på ett lite oturligt sätt när de från mitten slog en tillsynes misslyckad djupledsboll som skulle gått till Milos men en försvarare fick tyvärr en fot på så den stoppades upp och en frilöpande spelare fick bollen o avslutade säkert.
Spelet fortsatte på samma sätt med högt tempo där Sunnes felprocent var lite mindre vilket inte är så konstigt då de har ett mycket samspelt lag till skillnad från oss som bara tränat ihop i knappt en månad och även haft mycket sjukdom o skador under den perioden.
Vi fick ett jätteläge i första halvlek på en fin lång frispark mot bakre stolpen där både Nikola o Haris fanns men tyvärr var inte kommunikationen perfekt så Nikola nickade bollen i ryggen på Haris.
Nu väntade vi på paus i det förskräckliga vädret men tyvärr kunde Sunne lite överraskande utöka ledningen i 41.a minuten efter passivt aggerande av oss. Detta kom genom ena mittbacken som fick bollen på mittplan och oatackerad kunde avancera frammåt ända till ca 5 meter utanför straffområdet där han avlossade ett perfekt skott lågt till höger om målvakten. Att vi släpper fram seriens kanske hårdaste skottfot till sånt läge är konstigt men vi måste skärpa till kommunikationen på plan.
0-2 i paus var nog ett mål mer än det skulle varit men slaget var inte uppgivet från de gulsvarta.

I andra halvlek fick vi se en lite annan matchbild än i första och om det nu berodde på att Sunne drog sig tillbaka eller att vi skärpte till spelet låter jag vara osagt men nu var Vaif i förarsätet nästan från start
Då inte Sunne höll samma klass som i första kunde vi nu via ett fartfyllt spel testa Sunnes vältimade försvarslinje i nästan varje anfall. Det kändes nästan som fjolårets höstsäsong när vi drog igång anfall från mittplan med snabba väggpass och vi fick fram bollen i många en mot en lägen på kanterna och några gånger centralt.
Detta skapade flera fina chanser men Sunnes målis gjorde flera fina parader när vi kom förbi försvarslinjen.
Spelmässigt hade vi faktiskt mer övertag i andra än vad Sunne hade i första men som sagt deras samspelta försvar som lärt sig spela på gränsen är svårforcerat. Däremot försvann deras i första halvlek fina mittfältspel helt i andra halvlek om det nu berodde på våra omdisponeringar eller nått annat vet jag inte men i andra var vi det klart bättre laget fram till sista tredjedelen av planen. Då Sunne inte har nån murbräcka offensivt att avlasta på blir de lite uddlösa när de inte får till sina fina snabba omställningar med bollar ut på kantlöparna som var fallet i första.

Nu blev det tyvärr ännu en förlust men av det jag såg så kändes det som vi är på väg uppåt spelmässigt men jag har bara hörsägen att gå efter då jag inte sett så mycket förrut. Men även de som sett flera matcher tidigare sa att det var ett stort steg frammåt så vi kan känna oss ganska positiva inför seriestarten trots allt.
Vi visade idag upp ett snabbare spel med mer fokus i djupled än sidledes vilket gjorde att vi hotade mer samtidigt som våra bolltapp på mittplan med fina omställningsmöjligheter för motståndarna minskade och det är nog så vi ska spela.
Under vårens matcher har vi sett o hört hur man ska ta sig an spelet på en högre nivå och det är inte att stå med mössan i handen o vänta för det smäller direkt och även på andra sätt än det spelmässiga är det skillnad för nu vet vi nu att man måste höras för att kunna påverka på alla möjliga sätt.

Matchfakta: 0-2 (0-2)

0-1 22min tillsynes ofarlig djupledsboll som vi bromsar upp vilket ger friläge
0-2 41min Mittback får oatackerad avancera från mitten till ca 20met från mål o lossa stora kanonen.

Uppställning:
Milos
Marco Robin Nikola Tobbe
Philip Dejan
Anton Njegos Vito
Haris

Byten:
45min Dusan in Anton ut
55min Mohammed in Philip ut (vito in centralt)
65min Frykedal in Marco ut.